Een op drie havo-docenten ondermaats, basisonderwijs ruim voldoende’

Nederland, Amersfoort, 13-11-09Hoornbeeck College.© Foto Merlin Daleman.De cijfers lijken vooralsnog niet voordelig uit te vallen voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Foto NRC / Merlin Daleman

BinnenlandDe onderwijsinspectie concludeert uit eigen onderzoek dat bijna een op de drie leerkrachten op de havo niet voldoet aan de eisen. Op het vmbo is dit een kwart van de docenten, stelt Novum Nieuws. De resultaten worden woensdag pas officieel gepresenteerd.

Van de vmbo-docenten legt een kwart de stof niet goed uit en bij het vwo scoort een op de vijf onvoldoende. Basisschoolleerkrachten scoren beter: 86 procent krijgt een voldoende.

De Inspectie van het Onderwijs bezocht lessen van meer dan 2.500 docenten op basisscholen en middelbare scholen. Het gaat om een eerste meting, waardoor nog niet valt te zeggen of het niveau van leraren is gestegen of gedaald ten opzichte van voorgaande jaren.

Het onderzoeksrapport van de inspectie wordt woensdagochtend aangeboden aan de minister en staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) en Halbe Zijlstra (VVD).


Leave a Reply