bizzkidz Management Competitie (Ulenborg)

Leerlingen Havo 4 halve finalisten in strijd
‘Manager van het Jaar 2009’!

Bizzkidz Management Competitie
Het zijn spannende tijden voor Bastiaan, Joost, Maarten en Randy uit havo 4. Vanaf maandag 19 januari 2009 speelden zij voor het vak Management en Organisatie de landelijke Bizzkidz Management Competitie. Met ruim 5.500 leerlingen van 250 scholen en instellingen in Nederland en België gingen zij de strijd aan om de titel ‘Manager van het Jaar 2009’. Die titel komt nu een stapje dichterbij met de plaats in de halve finales! 

De Bizzkidz Management Competitie wordt geheel via het internet gespeeld. In vier voorrondes vormen leerlingen het managementteam van hun eigen fictieve onderneming. Deze onderneming verkoopt MP3-spelers via de detailhandel en via het internet. De leerlingenteams worden niet alleen geconfronteerd met allerlei onverwachte gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Deelname aan bizzkidz is voor de havo leerlingen verplicht voor het vak Management en Organisatie. De eindstand van het spel en de verslaglegging daarvan is mede bepalend voor het cijfer van de  praktische opdracht. Volgens begeleidend docent Marco van Noort snijdt het mes aan twee kanten: ”het  toepassen van serious gaming via het internet leidt tot een gezonde competitie binnen de klas en leerlingen komen op een ludieke wijze in aanraking met het ondernemerschap”.

Finale

De twee halve finalerondes worden tot 14 april 2009 gespeeld. De 20 beste teams uit de halve finale gaan door naar de finale op zaterdag 18 april 2009 bij Hogeschool INHolland Amsterdam/Diemen. Daar strijden de leerlingen om de titel ‘Manager van het Jaar 2009’ . Voor de winnaars worden mooie prijzen beschikbaar gesteld zoals een minilaptop.

 

 

 


Leave a Reply